Lille teknologi – kæmpe forskel

Sanne Bælum – konsulent, Tunstall A/S
 

Hylderne på lageret vidner om det. Hjemmesiden og produktkataloget vidner om det. Mange år på markedet har givet Tunstall og ikke mindst alle medarbejderne den store portion erfaring, som de besidder i dag.

Prækvalifikationer, udbud, udviklingsprojekter og store installationsopgaver – det er hverdagen anno 2015. Indimellem skal vi minde os selv om, at der bag alle disse ord og opgaver findes mennesker, som har brug for den rette hjælp til at leve et så uafhængigt og kvalitetsfyldt liv som muligt. Tunstall er til for at hjælpe disse mennesker, og deltager gerne i udbudsrunder, udviklingsprojekter osv. Indimellem skal vi bare huske på, hvor vi kommer fra, og hvad der kickstartede virksomheden dengang i 1957.

Tænker vi udelukkende på fremtidige teknologier?

Glemmer vi de eksisterende teknologier og dem, der for længst har forladt projektstadiet? Måske også de gennemtestede og dem, der lever op til alle standarder? Sker det midt i markedets – og vores egen – iver efter at opfinde og udvikle nyt, i stedet for at benytte teknologier, der gør en forskel fra dag 1?

En lille succeshistorie

Karin er 45 år og bor alene med sine 2 sønner på henholdsvis 16 og 18 år. Karins søn Sebastian på 18 år er, pga. iltmangel under fødslen, multihandicappet og lider derudover af epilepsi med hyppige krampeanfald, primært i nattetimerne.

Karin har gennem de sidste 6 år været ansat af sin kommune som personlig hjælper for sin søn. Et job hun føler sig meget privilegeret over – og hun siger selv: ”tænk at få lov at være sammen med det dyrebareste i mit liv, alle døgnets 24 timer”.

Pga. sønnens hyppige krampeanfald om natten, er Karins nattesøvn meget afbrudt eller stort set ikke til stede. Hun er meget nervøs for ikke at være til stede ved krampeanfald. Derfor tilser hun sønnen flere gange hver nat.

En ergoterapeut, der kommer og træner Sebastian i hjemmet, kontakter Tunstall og spørger efter et specifikt epilepsiprodukt. 

Et par dage efter besøger jeg hjemmet sammen med terapeuten.

Jeg bliver mødt af en meget venlig og yderst taknemmelig Karin, som præsenterer mig for Sebastian. Jeg hilser og præsenterer mig, hvorefter jeg forklarer om de medbragte produkter. 

Sebastian ligger i sin plejeseng og taler med på sit sprog – og der er ingen tvivl om, at Karin forstår hver en lyd. Samspillet mellem mor og søn er rørende, og Karins ro har en afsmittende effekt i hele rummet.

Epilepsisensor giver ro og tryghed

Jeg installerer udstyret og fortæller Karin om brugen. Epilepsisensoren registrerer krampeanfald og giver Karin besked via en trådløs modtager. Det betyder, at hun trygt kan lægge sig til at sove med vished om, at modtageren vækker hende, hvis der opstår kramper. Slut med at gå ind og tjekke.

Karins ansigt lyser op. De mange nætter uden søvn har sat sine spor, og alligevel er hendes glæde og taknemmelighed mærkbar og synlig.

Jeg forlader Karin og Sebastian med en skøn følelse og tanke på, hvor stor en forskel denne lille teknologi kan gøre.

Jeg har senere fulgt op på Karins sag, og tilbagemeldingerne er meget positive. Karin har fundet ro og tryghed, og hun får nu en mere sammenhængende søvn og føler mere energi og overskud i hverdagen. Denne energi deler hun kærligt ud af til begge sine sønner.

Ingen opgave er for lille

Produkterne til ovenstående historie var en Tunstall Epilepsisensor og en Tunstall CareAssist.

Det kunne have været en anden historie med andre produkter. Pointen er, at produkterne er der, de lever og venter, og pointen er også, at ingen opgave er for lille til ikke at have sin berettigelse. Det er de små historier, der minder os om, hvor vi kommer fra, og hvorfor vi stadig er her. 

Brug os – og vores viden

Vores mange kunder skal høre de gode historier og opfordres til at bruge os – og ikke mindst vores viden om, hvad der allerede ligger på hylderne.

 

*Alle personnavne er ændret, men kendt af Tunstall.

 

 
CareAssist er et lille trådløst alarmsystem,
der er meget velegnet til mindre bosteder
eller borgere i eget hjem.

Læs mere om CareAssist HER >

 

Tilbage