ID Lock og opgradering på Fjordvang

Fjordvang Plejecenter har været igennem flere års ombygning, der har resulteret i større boliger til beboerne. I forbindelse med ombygningen har plejecentret også opgraderet på teknologisiden i forhold til håndtering af alarmer. Dertil kommer ID Lock på dørene til 24 nye boliger, samt større sikkerhed vedrørende beboernes medicinskabe.

Fjordvang Plejecenter

Fjordvang ligger naturskønt ved Mariager Fjord – i den lille hyggelige by Mariager. Plejecentret har gode udendørs faciliteter, ligesom beliggenheden tæt ved fjorden giver mulighed for skønne gåture.

Fjordvang har 34 plejeboliger. Boligerne er ét-værelses lejligheder med et lille tekøkken og et handicapvenligt badeværelse. Dertil kommer en lille have til alle boliger. Boligerne er blevet større i forbindelse med en omfattende ombygning. Men antallet er boliger er det samme, som før ombygningen: 34. Heraf ligger de 24 i den nye del, som er bygget til.

Opgradering af software og genbrug af eksisterende udstyr

Ombygningen kan ganske vist kun ses på de fysiske bygninger. Men på teknologisiden er der også sket noget. Udstyr til håndtering af alarmer blev tidligere administreret i softwaresystemet TeleVagt. Dette system er opgraderet til Composio, der er web-baseret og med et langt mere brugervenligt interface. Den web-baserede løsning betyder også, at administration kan ske fra alle computere på kommunens netværk. Administratoren indtaster blot et brugernavn og en adgangskode – så er der adgang til at tilføje nyt udstyr, trække rapporter mv.

Opgraderingen har ikke krævet indkøb af nyt udstyr til personalet. De kan fx fortsat benytte de samme DECT-telefoner, ligesom beboerne kan benytte de samme alarmsendere som tidligere.

Læs mere om Composio HER >

ID Lock giver større sikkerhed med medicinskabe

Alle boliger er udstyret med et lille medicinskab. Så i bestræbelserne på at passe godt på beboerne, har Fjordvang højnet sikkerheden ved at låse medicinskabene. Centerleder Charlotte Pil siger: ”Når en borger flytter ind på et plejecenter, er det som udgangspunkt os, der har ansvaret for medicinen. Vi har derfor valgt at have låste medicinskabe, som personalet kan låse om med en lille nøglebrik.” Nøglebrikken ligner den lille, velkendte alarmsender, som kun måler 36×13mm og blot vejer 18g.

Når der benyttes ID Lock til medicinskabene, bliver alle hændelser logget i Composio, så hvis det bliver nødvendigt, kan det altid kan tjekkes, hvem der låste skabet op – og hvornår.

ID Lock på døre til boligerne

De 24 nye boliger har alle fået monteret ID Lock. Det giver en række muligheder, som Fjordvang dog endnu ikke har taget i brug. ID Lock er særligt anvendelig, når der er flere beboere med demenssygdomme. Dørene kan nemlig være låste – indtil boligens beboer er tæt ved døren med sin lille alarmsender (fx om håndledet eller i tøjet). Men da de 24 nye boliger i øjeblikket ikke har demensramte beboere, som ikke selv kan finde egen bolig, så har personale og beboere ikke fundet det nødvendigt at tage disse muligheder i brug endnu.

Fremtidssikret

Med ID Lock har Plejecenter Fjordvang opnået større sikkerhed i forhold til beboernes medicin. Samtidig kan der hurtigt skabes større tryghed for den enkelte beboer, hvis behovet for låste døre skulle opstå i fremtiden.

Læs mere om ID Lock på demensafsnit HER >

Tilbage