Demensringe i Hedensted Kommune

Billedet er taget i forbindelse med nedgravning af kabel til demensring ved Kirsebærhaven i Kolding.

 

To plejecentre i Hedensted Kommune etablerer demensringe fra Tunstall. Det drejer sig om Birkelund i Juelsminde og Kildevældet i Hornsyld. Horsens Folkeblad besøgte Birkelund i forbindelse med gravearbejdet, der foretages af vores dygtige samarbejdspartner, Munck.

Læs artiklen på Horsens Folkeblads hjemmeside >

Hvad er en demensring?

En demensring består af kabler, der er lagt ned i jorden omkring hele plejecentret. Det giver en ekstra sikkerhed for både den demensramte, de pårørende og personalet. Demensringen giver beboerne mulighed for at vandre rundt i plejecentrets udenomsarealer – uden begrænsninger. Personalet vil nemlig først modtage en alarm (på deres telefoner), hvis en demensramt begiver sig udenfor demensringen. 

Kablerne nedlægges i såkaldte loops, så personalet præcist kender retningen på den demensramtes ”udflugt”.

Minimale skader efter gravearbejde 

I forbindelse med etablering af en demensring, benytter vores samarbejdspartner en helt ny metode, som minimerer skaderne på plejecentrets græsarealer. Faktisk er omfanget af reetablering nærmest ikke eksisterende. Vores samarbejdspartner, Munck, har selv udviklet en helt ny metode, der gør arbejdet meget hurtigere og gør skaderne minimale. 

En lille minigraver pløjer en lille rende til kabel og advarselsbånd – og tromler jorden i samme arbejdsgang. Den sidste finish sker, når en større tromle køres hen over den lille rende. Det betyder bl.a., at der ikke skal ventes på at der bliver etableret en ny græsplæne. Såfremt der er fliser eller asfalt, kan kabler skydes frem i jorden.

Demensringe omtalt på TV Syd

TV2s region syd har lavet et indslag om demensringe i Hedensted Kommune. Se det HER >

Læs produktblad for demensring HER >

Vil du vide mere om demensringe, så kontakt en af vores konsulenter HER >

 

Tilbage